AD 9x28 WP - Beskrivning

A-serie

A-serien består av modeller med takkants- och porroprisma med linser < 40mm, och den erbjuder perfekt bildkvalitet så användare kan njuta av en bärbar kikare utan att kompromissa på den optiska prestandan. Tack vare FMC behandlade linser, faskorrigering, BAK4 prisma och förbättrad ljustransmission, erbjuder dessa kikare ger kristallklara bilder och suverän kontrast. Serien har alla de funktioner som PENTAX har att erbjuda: innerfokusering, vatten- och dammskydd, kvävefylld, gummerad konstruktion, fokushjul och twist-up ögonmusslor för bekväm hantering och lätt fokusering.

Optik med full beläggning

FMC behandlade linser har det huvudsakliga syftet att maximera mängden ljus som passerar genom linsen och därigenom förhindra störande blänk och skuggor.

New Enhanced Light Transmission Coatings

PENTAX kikare tar kvalitetsoptik till nästa nivå genom att tillämpa en ny och optimerad teknik på både linsen och prismaytor vilket resulterar i en ökad ljustransmission som skapar ljusa bilder med exakt färgåtergivning

BaK4 prismor

Tack vare sitt enastående brytningsindex finns BAK4 glasprisma i alla PENTAX Sport Optics och är hyllad för sin runda utgångspupill.

Faskorrigering

Den komplexa designen av takkantsprisma erbjuder en hållbar, kompakt samt en lätt konstruktion. En faskorrigeringsbeläggning appliceras på hela takkantsprisman för att maximera kvalitén av bildvisningen.

PENTAX Waterproofing

Produkter från PENTAX som är vattentäta är helt förseglade och spolas med kväve av laboratoriekvalitet. Med en klassificering av JIS Class 6 kan vattentäta kikare även vara nedsänkta i vatten ner till 3 meter.

Inner Focus Optics Design

Den sofistikerade optiska designen är avgörande för minimalt underhåll och en garanti med lång livslängd. Exponering av luftburna partiklar och fukt undviks och därmed säkerställs att inget kan penetrera höljet och störa funktionaliteten.

Kvävefylld

Kväve är ett grundämne som är en färg-, lukt och smaklös gas. Den innehåller mycket lite fukt och används därför för att "rensa" kikare och tubkikare från den höga luftfuktigheten som finns i luften. På grund av den låga luftfuktigheten i kväve förhindrar den kondens på de interna linserna vid snabba temperaturförändringar.

Långt ögonavstånd

Det långa ögonavståndet finns i alla PENTAX Sport Optics vilket innebär att du kan se hela synfältet tydligt och enkelt. Detta är särskilt fördelaktigt om du har glasögon och det tillåter visning under längre tidsperioder utan anstränga ögonen.

Övrigt

Extern gummibeläggning som gör kikaren mycket tålig mot stötar och slag.

till toppen