RICOH THETA V - Beskrivning

New THETA 4K sample video - Spherical Image - RICOH THETA

Ger en ny dimension till ditt bildskapande. 
Spela in och återge verkligheten i 360 grader.

Ökad upplösning och förbättrad bildkvalitet ger en tydligare tredimensionell känsla. Samtidigt blir upplevelsen av videoinspelningar ännu mer levande tack vare 360 graders ljudinspelning. RICOH THETA V återger omvärlden och dina minnesvärda ögonblick på ett engagerande vis, både i ljud och bild.

 • Högkvalitativa bilder

  360 graders bilder med 14 megapixel upplösning
  Ta högupplösta 360 graders stillbilder med en upplösning på 14 miljoner pixlar. En helt ny mjukvara levererar lågbrusiga och detaljrika bilder vid både låga och höga känsligheter.

   

 • Video i 4K NYHET

  Högkvalitativa videoklipp i 4K / 30 bps

  THETA V har fått markant förbättrad videoprestanda genom införandet av 360-graders inspelning i högupplöst 4K (3840x1920, 30 bilder/s). Nu kan du njuta av sfäriska videoklipp med en helt ny realism! *1

  *1 Upplösningen hos det inspelade materialet är 4K (3840x1920). Upplösningen i den sfäriska bilden varierar beroende på valt visningssätt.

 • 360ljudinspelning NYHET

  Spela in 3D-ljud med en inbyggd 4-kanalsmikrofon
  THETA V har fått stöd för en ny VR (virtual reality) kompatibel teknik som tillåter ljudinspelning i 360 grader. Njut av en naturtrogen upplevelse för både dina ögon och öron.

 
 • Bildsensor med ultrasnabb utläsning  NYHET

  Två 1/2.3-tums bildsensorer ger signalutläsning med mycket hög hastighet och gör det möjligt att skapa sfäriska videoklipp med 4K-upplösning.

 • Ny, kraftfullare processor  NYHET

  RICOH THETA V använder en kraftfull Qualcomm(R) Snapdragon(TM) processor som medför förbättringar i en rad olika funktioner, bland annat snabbare bildbehandling och trådlös överföring. Den är också strömsnålare än tidigare processorer som använts i Theta-serien.

 • Högpresterande 4-kanalsmikrofon NYHET

  Fyra inbyggda mikrofoner gör det möjligt att spela in ljud från fyra olika riktningar samtidigt. De skilda signalerna läggs därefter ihop och konverteras till ett format som återskapar ljudupplevelsen i 360.

  Exklusiv extern 3D mikrofon TA-1 (Tillbehör) NYHET

  3D mikrofon framtagen speciellt för THETA V. Använd den för att spela in ljud i 360med ännu högre kvalitet för en mer realistisk känsla.

Nya funktioner för fler möjligheter med en sfärisk kamera

 

 

Världens första *2 fjärruppspelning *3

360 graders material som spelats in med THETA V kan visas på en extern skärm som exempelvis en TV. Kameran fungerar också som en fjärrkontroll som kan användas för att välja bilder, panorera vertikalt och horisontellt samt zooma in och ut.

*2 Första sfäriska kameran avsedd för konsumentbruk (enligt en Ricoh-undersökning).
*3 Andra enheter behövs också, som den trådlösa display-adaptern.

 
 • Hög känslighet – ISO 3200/6400 NYHET

  Med THETA V kan du fotografera vid så höga känsligheter som ISO 3200 eller filma/streama vid ISO 6400. Det stora känslighetsområdet gör det möjligt att spela in även vid dåliga ljusförhållanden.

 • Undervattenshus TW-1 (Tillbehör) NYHET

  Ett äkta undervattenshus med skyddsklass motsvarande JIS Klass 8, vilket tål tryck ned till 30 meters djup. Undervattenshuset är försett med anti-reflexbehandling och ett skikt som stöter bort smuts.

 • 1/2500 sekunds slutartid

  Slutartider kan ställas in i ett område från 1/2500 till 60 sekunder.

   

 • Utrustad med gyrosensor  NYHET

  THETA V är utrustats med en ny gyrosensor som komplement till en konventionell accelerationssensor. Tack vare det har kameran bättre förmåga att upptäcka lutningar och att hålla reda på vad som är upp och ned. Dessutom ger gyrot möjlighet att använda kameran som fjärrkontroll vid fjärruppspelning.

 • Avancerad bildbehandlingsteknik  NYHET

  En avancerad bildbehandlingsteknik förfinad under åratal av kameratillverkning ger en bildkvalitet med minimala förluster av detaljer i mörka skuggor och ljusa högdagrar, även då motiven uppvisar stora skillnader i kontrast. Algoritmen för vitbalansen har dessutom kalibrerats om för att ge en naturlig färgåtergivning i de mest skiftande miljöer.

 • Intervalltagning

  Ger möjlighet att automatiskt ta serier av bilder med ett valfritt intervall (minimum 4 sekunder). En mycket användbar funktion när man vill skapa Time Lapse-videor.

   

   

 
 •  

 • 4K live streaming NYHET

  THETA V stöder live streaming (strömmande video i realtid) i 360 grader och 4K-upplösning (3840x1920 pixlar)!

 •  

   

Mer 360 graders frihet med förbättrade reglage och uppkopplingsmöjligheter

 • Två kommunikationssätt - Bluetooth & WLAN  NYHET

  Förutom trådlös anslutning med WLAN finns nu även Bluetooth som ger möjlighet till konstant uppkoppling *4 till din smartphone. Med de trådlösa funktionerna kan du fjärrstyra kameran och ändra inställningar oavsett var den är placerad.
  *4 När strömsparläget är aktiverat. Stäng kameran genom att hålla ned strömknappen.

 •  

   

 • WLAN klientläge *5

  THETA V kan använda klientläge för att ansluta till en smartphone och/eller internet genom en befintlig trådlös accesspunkt för WLAN. *5.

  *5 Planerad kompabilitet genom ny firmware.

 

 • Höghastighets dataöverföring  NYHET

  Överföringshastigheten för både stillbilder och video har blivit avsevärt förbättrad och är uppemot 2.5x snabbare än med tidigare kameramodeller *6.

  *6 Jämfört med Theta S. Uppmätta värden avser tiden för överföring av en viss mängd videodata till en iOS enhet. Tester utförda av Ricoh.

 •  

   

   

 • Utökade funktioner med appar*7  NYHET

  Ett nytt operativsystem baserat på Android gör det möjligt att installera appar som tillför helt nya funktioner.

  *7 Den nya funktionen Remote Playback är en förinstallerad app.

Android-roboten är reproducerad eller modifierad från en föregångare skapad och delad av Google och används i enlighet med villkor beskrivna i Creative Commons 3.0 Attribution License.

Kompakt och tunn. THETA-designen gör det enkelt att producera högkvalitativa inspelningar i 360 grader.

 

Färg - Metallgrå
45.2 mm (B) x 130.6 mm (H) x 22.9 mm (17.9 mm *8) (D)
Vikt - Cirka 121g
*8 Utan objektivdelen.

 

"RICOH THETA V är kompatibel med appen Google Street View. Den gör det möjligt att spela in och publicera 360 graders video (som gatuvy) i Google Maps. Anslut dig till människor från hela världen och kartlägg och utforska nya områden med RICOH THETA V och Google Street View."

 

 

Tillbehör

 • Undervattenshus TW-1

 • Undervattenshus TW-1 med THETA V

 • 3D Mikrofon TA-1

 

till toppen